TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadro ve niteliklerde sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Kamu Denetçiliği Kurumu 3 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylardan YDS ve KPSS şartı talep ediliyor. Peki adayşardan aranan diğer nitelikler nedir?

KPSS ŞARTI DETAYI?

Kamu Denetçiliği Kurumu personel alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda adayların Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ancak KPSS puanı olmayan adayların ise puanı 70 olarak ele alınacak. Ayrca Yabancı dil sınavı için değerlendirmede %30 ele alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Kamu Denetçiliği Kurumu adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilcek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca eğitim olarak, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu 3 kişilik kadro ile 2 Yazılım Uzmanı ( 3 Kat Maaş İle ) ve 1 Ağ ve Sistem Uzmanı ( 2 Kat Maaş İle ) alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURULAR

Kamu Denetçiliği Kurumu başvuruları başlamış olup en geç 15 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece https://sinav.ombudsman.gov.tr adresi üzerinden elektronik olarak alınacak olup şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim