Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için ilana çıktı. 14 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanan personel alımı ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine sözleşmeli personel alımı yapacak. Yapılacak Sözlü sınav başarı sırasına göre atama işlemleri yapılacak.

Farklı kadrolarda toplamda 7 kişilik kadro ile Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını açıklayan Bakanlık başvuru için adaylardan KPSS ve YDS şartı arayacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecektir.

Tarım Bakanlığı Personel Alımı KPSS Detayı Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurusunda yapmak isteyen adaylar 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 ve son beş yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir.

Değerlendirmelerde KPSS Puanın %70 i ve YDS Puanının %30 u ele alınarak sıralama yapılacaktır.

Ancak KPSS Puanı olmayan adaylar için KPSS 70 olarak ele alınarak Yabancı Dil Sınavı puanı %0 olarak ele alınarak değerlendirme yapılacak.

Bakanlık Başvuruları Başladı! Nasıl Başvuru Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı başvuruları 14 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup adaylara verilecek olan 15 günlük süre sonrası 28 Aralık 2021 tarihinde sona erecektir. Başvuruda bulunacak adaylar aşağıdaki kadrolara başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirebilirler.

Başvurular e-devlet Tarım ve Orman Bakanlığı - Kariyer kapısı ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Hangi Kadrolara Başvuru Alınacak?

Tarım ve Orman Bakanlığına 7 kişilik kadro ile Bilişim Personeli alımı yapılacak. Bu yönde,

  • 2 Yazılım Uzmanı (.Net),
  • 2 Yazılım Uzmanı (Açık Kaynak),
  • 1 Veritabanı Uzmanı,
  • 1 Ağ ve Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Pozisyonuna göre özel nitelikler dışında adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Ayrıca Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim