Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 407 personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Tapu Kadastro Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere sözleşmeli olarak 3 farklı unvanda personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını beklemeye başladılar. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Başvurular Ne zaman?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Türkiye geneli farklı şehirlerde olmak üzere 407 personel alımı ilanını Aralık ayında duyurmuştu. 2022 yılı sözleşmeli personel alımı başvuruları 30 aralık 2021 tarihi ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 657 Sayılı Devlet memurları kanuna göre 4/B sözleşmeli olarak yapılacak. Bu kapsamda adaylar başvurularını 2020 ve 2021 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden başvuru yapıldı.

Başvuru değerlendirmeleri KPSS Puanına göre yapılacak. Tapu Kadastro tarafından yapılacak KPSS sıralamasına göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralama ile değerlendirme yapılacaktır.

Değerlendirmeler 407 kişi ile ASİL ve kadro sayısının 2 katı kadar YEDEK aday ile sonuçlanacaktır. Bu yönde adaylara herhangi bir mülakat yapılmaksızın atama yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Tapu Kadastro 407 personel alımı için başvurular 30 Aralık - 7 Ocak 2022 arasında alınacak olup başvuru son sona ermesinden sonra sonuçların en geç 10 gün içerisinde açıklanması beklenmektedir. Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI:  https://www.tkgm.gov.tr/

Sonuçlardan anında haberdar olmak için ise İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilir veya bizleri İntagram üzerinden takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA İnstagram

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvurular İptal Edilebilir!

Başvuru yapmış olan adayların başvuruları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından incelenmekte olup bazı adayların başvurularının geçersiz olma durumu vardır. Bu kapsamda " Yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz neticelenen, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. "

Editör: TE Bilisim