Sayıştay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesimndeki personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyonlardan oluşan boşluk ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adaylar başvuru sürecine geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık son günlere gelindi. İşin Olsa ekibi olarak sizler içni hazırladığımız bu haberimizde sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN BAŞVURU ALINIYOR!

Sayıştay Başkanlığı 9 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacak olup bu yönde boş bulunan kadrolarını iland abelirtti. Sayıştay Başkanlığı 2 Kişi A grubu .Net Yazılım Uzmanı,  2 Kişi B Grubu Sistem Uzmanı), 2 Kişi C Grubu Sistem Uzmanı, 1 Kişi D grubu Veri Tabanı Uzmanı, 1 Kişi E Grubu, 1 kişi F gurub BGYS/Güvenlik Uzmanı alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylar bu ilana başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Adaylardan bu yönde bazı genel ve özel nitelikler aranacak.

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşımak şartı aranacak.

Askerlik şartı olarak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya askerlikten muaf bulunmak.

Yaş Olarak, 35 yaşından büyük olmamak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

KPSS Şartı Olarak, ÖSYM tarafından yapılan 2018 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında (B) grubu KPSSP1 puan türünden 50 (elli) ve üzerinde puan almış olmak.

YDS Şartı Olarak, YDS veya dengi sınavlardan en az D düzeyinde puan almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM’nin 22/01/2019 tarihli “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” hakkındaki kararı esas alınacaktır.)

Eğitim şartı Oladak, Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren, aşağıda ilgili gruplarda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumunca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup artık sona ermektedir. Bu bağlamda başvurular 06 Mayıs2019 günü mesai bitimine kadar Sayıştay Başkanlığının “İnönü Bulvarı, No:45, Balgat / Ankara” adresine şahsen veya posta ile başvurulacaktır. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim