Sayıştay Başkanlığı Personel alımı için ilan yayımladı. Farklı 10 alanda olmak üzere 11 Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak. Alımlar Başkanlığın Bilgi İşlem Biriminde yapılacak. Adaylardan KPSS puanı ve YDS puanı şartı aranacak. Aynı zamanda KPSS Puanı olmayıp YDS puanı olanlarda başvuru yapabileceklerdir. Peki ilan detayları nelerdir? 

10 Alanda Sözeşmeli Perosnel Alımı Kadroları Belli Oldu

KPSS Şartı Olmayanlar Nasıl Başvuru Yapabilecek?

Sayıştay Başkanlığı personel alımı için adaylardan KPSS Şartı talep edilecek. Bu yönde 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan ve YDS puanından İngilizce dilinden başvuru yapmaları gereklidir. 

KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Ancak değerlendirmelerde KPSS Puanı 70 olarak ele alınaral %70 KPSS puanı hesaplanarak YDS puanı 0 olarak hesaplanacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinin Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir. 

Başvurular ilanın yayım tarihi olan 25 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 10 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını belirtilen nitelikleri taşımaları dahilinde istenen belgelerle birlikte “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gereklidir.

Adaylardan Başvuru İçin İstenen Belgeler:

a) Başvuru Formu,

b) KPSS sonuç belgesi,

c) Yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge,

d) Diploma aslı veya noter, okul ya da Kurum tarafından onaylı örneği,

e) Güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğine ilişkin belge,

f) Genel şartların (d) bendinde yer alan mesleki tecrübeyi gösterir belge. Başvurduğu hizmet grubuna ait iş tecrübesini gösteren Hizmet Belgesi (kamu kesiminde geçen hizmetler için) veya SGK Prim Ödeme Belgesi ,

g) Fotoğraflı iş tecrübesini gösterir detaylı özgeçmiş,

h) Özel Şartlarda istenilen sertifikalar ile tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler,

i) Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmadığına ilişkin yazılı beyan.

j) Son üç ay içinde alınmış Adli Sicil Belgesi,

k) Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belgenin aslı veya onaylı örneği.

l) Belge istenen hallerde ilgili belgenin ibrazı zorunludur.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim