Resmi Gazete'nin 01 Nisan 2019 tarihi itibari ile yayımladığı ilanlar arasında yer alan Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 38 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını ifade eden Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini belirtti.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Erkek ve kadın adaylar içerisinden 38 sözleşmeli personel alacak. Bu kapsamda, 1 Büro Personeli (Dava Takip), 1 Büro Personeli (Mali İşler), 2 Tekniker (Elektrik Teknikeri), 3 Tekniker (Bilgisayar Teknikeri), 2 Tekniker (Harita Kadastro), 2 Tekniker (İnşaat), 1 Tekniker (Video Montaj), 1 Büro Personeli (Ambar), 2 Büro Personeli, 1 Teknisyen (Bilgisayar/ Veri Bankası), 2 Teknisyen (Elektrik), 2 Teknisyen (Motor), 2 Teknisyen (Elektronik), 1 Teknisyen (Sıhhi Tesisat), 1 Destek Personeli (Boyacı/ Badanacı), 13 Destek Personeli (Hizmetli) ve 1 Destek Personeli (Garson) olmak üzere Lise ve Ön Lisans mezunu 38 sözleşmeli personel alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine alımını yapacağı sözleşmeli personel adaylarından, alım yapılacak pozisyona göre ilgili bölümlerinde, Lise ve Ön Lisans mezunu olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvurular 02 Nisan 2019 tarihi itibari itibari ile başlayacak olup en geç 12 Nisan 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda adaylar başvurularını başvuru tarihleri arasında sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir. İlanın tam metnine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın tam metni

Editör: TE Bilisim