Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Personel Alımı ilanı yayımlandı. Az önce 23 Şubat 2022 tarihi ile gelmiş olan Personel Alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 44 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacak. En az Lise, Ön Lisans mezunu personel alımı yapılacak olup Kontenjan Dağılımı ve adaylardan aranan başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

9 Farklı Şehirde 44 Sözleşmeli Personel Alımı Kadroları Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 9 Şehirde personel alacak. Buna göre alımlar, Ankara, Antalya, İzmir, Bartın, Mersin, İstanbul, Samsun, Muğla, Hatay illerinde personel alımı yapılacak.

Mezuniyete Göre Alım yapılacak kadrolar ise;

Lise Mezunu: 1 Teknisyen (Motor), 6 Teknisyen (Tes.Tek. ve İklimlendirme), 1 Teknisyen (Marangoz), 25 Destek Personeli (Hizmetli), 4 Destek Personeli (Garson)

Ön Lisans Mezunu: 1 Tekniker (İnşaat), 1 Tekniker (Harita Kadastro), 1 Tekniker (Bilgisayar), 3 Büro Personeli (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni) ve 1 Büro Personeli (Dava Takip)

Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şatları Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gerekmektedir. Öte yandan başvuru yapacak adayların Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olması gereklidir.

KPSS Şartı: Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den Puan almış olmaları gereklidir. Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı: Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (04 Mart 2004 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilir).

Sağlık Şartı: Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, S.G.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

Eğitim Şartı:

Başvurular 24 Şubat 2022 Başlıyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı başvuruları 24 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak. Adaylar başvurularını en geç 04 mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İntermet üzerinden olmak üzere https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

660 Aday Mülakata Çağırılacak!

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayımladığı ilan ile 44 personel alımı yapacak. Sözleşmeli personel alımı için yapılan Başvurular KPSS Puanına göre sıralanacak olup adaylar Mülakat katılacak. Bu kapsamda 660 aday Mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

Başvuruları uygun görülen adaylar arasından, merkezi sınav notuna göre en yüksek puan alandan başlamak üzere alım yapılacak miktarın 15 katı kadarı aday mülâkat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Mülâkat sınavına çağırılacak aday listeleri www.sg.gov.tr internet adresinde adaylara ilan edilecek ve tebliğ niteliğinde olacaktır. Adaylara ayrıca posta, telefon vb. araçlar ile tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim