Sağlık Bakanlığı perosnel alımı işlemleri, devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan 2828/3 sayılı kanun ile Atama kılavuzuna göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere en az ilkokul mezunu adaylar içerisinden 519 personel alımı gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 2828 sayılı kanun kapsamında alım yapılacak kontenjanlar ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

410 Personel Alımı Kontenjana Göre Dağılım:

Sağlık Bakanlığı toplamda 410 kişilik kadro ile 2828 sayılı Kanun kapsamında aşağıdaki pozisyon ve şartlarda personel alımı gerçekleştirilecektir.

İlkokul,Ortaokul,İlköğretim Mezunu: 61 Hizmetli Alınacak.

Lisans Mezunu: 1 Biolog, 1 Diş Tabibi, 2 Diyetisyen, 1 Ebe, 1 Fizyoterapist, 1 Psikolog, 3 Sosyal Çalışmacı,

Ön Lisans Mezunu:  10 Sağlık Teknikeri, 1 Tekniker,

Lise mezunu: 329 Memur,

KPSS Şartı Yok!

Sağlık Bakanlığı personel alımında adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. KPSS şartı olmaksızın 410 personel alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlık adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şatlar aranacak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ASHB tarafından yayımlanmış olan 2828 sayılı kanun kapsamında yapılacak atamalar için tercihler en geç 15 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

2828 SAYILI KANUN TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: Erhan İmamoğlu