Sağlık Bakanlığı 2022 yılı personel alımı detayları belli oldu. Bakanlık bu yıl içerisinde 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını aylar öncesinden bildirmişti. İlanın yayımlanmasını bekleyen adaylar için Bakandan müjde geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart 2022 tarihli yayımladığı personel alımı duyurusu ile Adaylara müjde paylaşımı adı altında ÖSYM aracılığı ile 10 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı bildirildi. İşin Olsa ekibi olarak sizlere Bakanlık tarafından alımı yapılacak olan sözleşmeli sağlık personeli kadroları, Başvuru şartları ve ilan detayları hakkında bilgileri aktaracağız.

2022 Yılı 10 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımları en son 2021 yılı Aralık ayında personel alımı ilanı yayımlamıştı. ÖSYM aracılığı ile yapılmış olan Personel alımları 20 bin kişilik kontenjan ile gerçekleştirilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz yıl 40 bin personel alımı sözü vermişti. Bunun 20 bini 2021 ve 20 bini 2022 yılında yapılacağının sözünü vermişti. 20 bin kişilik kadro için 2021 yılında alım yapıldı. Şimdi ise 2022 yılı 10 bin personel ve 10 bin işçi alımı yapılacak.

10 Bin Personel Alımı Tercih Kılavuzu ile Yapılacak!

Bakanlığın bünyesine 10 bin personel alımını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Tercih Kılavuzu ile personel alacak. 2022 KPSS tercih kılavuzuna göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden sözleşmeli Sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

Bakanlıktan gelmiş olan duyuru ile 10 bin personel alımı kadroları açıklandı. Alımların çoğu Hemşire kadrosu için gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Bakanlık , 5.175 Hemşire,800 Ebe, 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirecek.

Lise Mezunu Kadroları: Hemşire ve Sağlık Teknisyeni ( Anestezi, Çevre Sağlığı, İlk ve Acil yardım, Laboratuvar, Röntgen, Tıbbi Sekreter),

Ön Lisans Mezunu Kadroları: Hemşire, Sağlık Teknikeri ( Yaşlı Bakım, Tıbbi Sekreter, Röntgen, Radyoterapi, Podolog, Pataloji Anatomi, Ortopedi, Laboratuvar, İş ve Uğraşı Terapisti, İlk ve Acil yardım, Evde Bakım, Eczane, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Diş Portez, Adli Tıp, Ameliyat, Anastezi, Çevre sağlığı )

Lisans Mezunu Kadroları: Hemşire, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi kadrolarında personel alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Sağlık Bakanlığı adaylardan bazı genel nitelikler talep edecek. Bu kapsamda yayımlanacak tercih kılavuzu ile,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır,

KPSS Şartı Ne Olacak?

Tercih kılavuzuna başvuru için adayların tabi ki de KPSS Puanına sahip olmaları gereklidir. Bu yönde lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak şartı ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

KPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ÖSYM ile yayımlanacak olan tercih kılavuzu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. İlgili boş kontenjanların ÖSYM başkanlığına iletildiğini ve önümüzdeki günlerde yayımlanacağı açıklandı. Bu kapsamda Tercih kılavuzu yayımlandığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

Tercih kılavuzu ile personel alımlarının önümüzdeki hafta başlayabilir.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim