Sağlık Bakanlığı Tercihleri bitiyor. Bakanlık 2021 yılı için 20 bin Sözleşmeli Sağlık Personeli alımı yapılacağını bildirmişti. Başvurular KPSS 2021/10 Tercih kılavuzu ile alındı. 20 bin kişilik kontenjan ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapılacak. Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve KPSS Taban puanlarının Kaça Düşeceği oldu.

SONUÇLAR VE KPSS TABAN PUANLAR AÇIKLANDI! BURADAN ULAŞABİLİRSİN.

2021 Yılı Tercihleri Ne Zaman Alındı

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı ÖSYM üzerinden KPSS 2021/10 tercih kılavuzu ile alındı. Tercihler 16 Aralık 2021 tarihinde başlayıp 22 Aralık 2021 tarihinde sona erdi.

Tercih Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine yapılan KPSS tercihleri ile başvurular alındı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan tercih alındı. Tercih değerlendirmeleri ÖSYM aracılığı ile yapılacak. Bu yönde en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile tercihler sonuçları belirlenecek. Tercih sonuçlarına göre adaylar belgeleri sağlık bakanlığına ileteceklerdir.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sağlık Personeli olmak yolunda ilerleyen adaylar sonuçların açıklaması için bekleyişlerine başladı. 22 Aralık 2021 tarihinde sona ermiş olan tercihler için sonuçlar 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde Sağlık Bakanlığı tercihlerine baktığımızda genelde sonuçların bir hafta içerisinde açıklandığını görmekteyiz.

22 Aralık 2021 tarihinde sona eren tercihler için sonuçları 31 Aralık 2021 tarihine kadar ya da Ocak ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARI BEKLEYEN ADAYLAR BUYRUN YORUMLARA.

Tercihlerde KPSS Atama Puanı Taban Kaç Olur?

Tercihler KPSS Puanı ile alınmış olup sonuçlar Mezuniyet ve pozisyonuna göre değerlendirilecektir. Bu kapsamda Mezuniyete göre KPSS Taban puanlar aşağıdaki gibi bekleniyor

Lise Mezunu Beklenen Taban KPSS Puanı: 59 veya 60 puan civarında

Ön Lisans Mezunu Beklenen Taban KPSS Puanı: 75 ile 85 puan arasında

Lisans Mezunu Beklenen Taban KPSS Puanı: En düşük 60 Atama puanı bekleniyor.

TERCİH SONUÇLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim