Sağlık Bakanlığında oluşan boşluğun kapatılması için personel alım ilanları yayımlanmaya devam etmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Mekezinin 2016/6 tercihleri ile Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yaptı. Yine açığın kapatılması için 2016/7 tercihlerinde de Sağlık Bakanlığı toplam 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Buna göre ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunlarına özel Sağlık Bakanlığı tarafından kadro açılmış durumdadır.

Son Başvuru 3 Kasım 2016

Sağlık Bakanlığının alacağı 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM'nin sitesinde bulunan KPSS 2016/7 tercihleri ile başvuru yapabilir. Başvurular 28 Ekim 2016 tarihinde başladı ve 3 Kasım 2016 tarihinde sona erecek. Adayların bu tarihe kadar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru süresinin dolması ile olağan bir durum olmadığı sürece sürenin uzatılması beklenmemektedir.

Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunlarına özel farklı farklı kadrolar belirlenmiştir. Başvuru yapmak isteyen adaylar;

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda belirtilmiş olan siteyi takip etmesi ve ÖSYM profillerine giriş yapması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra alınacak olan pozisyonlara tercihler yapılabilir. Tercihlerin yapılmasından sonra adayların tercihlerin onaylanması için ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankalara liralık onay ücretini ödemesi gerekmektedir.