Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 27 Bin sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Sözleşmeli personel alımı tercih kılavuzu yayımlanacak. Söz konusu tercih kılavuzu ile başvuru tarihleri ve kontenjanlar açıklandı. Uzun zamandır beklenen ilan için müjde sonunda geldi. Bu yönde Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 27 Bin kişilik kadro ile Personel Alımı yapılacak.

Tercih kılavuzu için adayların merak ettiği özel nitelikler ve Nitelik kodlarını sizlerle paylaşacağız.

Sağlık Bakanlığı 27 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık daha önce de duyurduğu duyuru ile Tercih kılavuzu ile 2024 yılı bünyesine 27 Bin kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden gerçekleştirilecek.

TERCİH YAPACAK LİSE, ÖN LİSANS LİSANS - KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA! SENDE İNSTAGRAMA KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Nitelik Kodları Nedir?

Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımları nitelik kodları ile yapılmaktadır. Bu kapsamda ÖSYM resmi internet sitesinde Sağlık Bakanlığı nitelik kodları verilmemiştir. İşin Olsa ekibi olarak mezuniyete göre nitelik kodlarını sizlere paylaşıyoruz. İlgili nitelik kodları geçmiş tercih kılavuzuna ait olup bu kılavuzda da aynı olacaktır.

Lise ( Ortaöğretim ) Mezunları İçin Nitelik Kodları

Nitelik Kodu: 2087 Ortaöğretim Kurumlarının Acil Sağlık Hizmetleri Alanı - Acil Tıp Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 2089 Ortaöğretim Kurumlarının Anestezi ve Reanimasyon Alanı - Anestezi Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 2091 Ortaöğretim Kurumlarının Çevre Sağlığı Alanı - Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 2097 Ortaöğretim Kurumlarının Radyoloji Alanı - Radyoloji Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 2099 Ortaöğretim Kurumlarının Tıbbi Laboratuvar Alanı - Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 2101 Ortaöğretim Kurumlarının Büro Yönetimi Alanı - Tıp Sekreterliği Dalından veya Sağlık Hizmetleri Sekreterliği Alanı - Tıbbi sekreterlik Dalından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 2125 Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 6506 B Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

Nitelik Kodu: 6510 C Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

Nitelik Kodu: 6514 D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

Nitelik Kodu: 7302 18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75’inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibarıyla yeni sisteme geçilmiştir. Mezkur Yönetmeliğin geçici 10’uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür. Yine aynı Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eski sürücü belgelerinin 31/12/2024 tarihine kadar yeni sürücü belgeleri ile değiştirebilmesi öngörüldüğünden eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları:

Nitelik Kodu: 3005 Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3007 Anestezi veya Anestezi Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3008 Eczane Teknikerliği, Eczane Hizmetleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3009 Ameliyathane Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi önlisans programlarının birinden mezun olmak. 

Nitelik Kodu: 3011 Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği-Hijyen, Diş Teknik Sekreterliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3013 Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3015 Evde Hasta Bakımı önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3016 Podoloji önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3023 Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3020 Yaşlı Bakım Hizmetleri, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Hizmetleri Bakımı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu:  3024 Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3025 Pataloji Laboratuar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3029 Odyometri veya Odiometri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3031 Optisyenlik veya Optometri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3033 Protez ve Ortez, Ortopedik Protez ve Ortez önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3037 Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3039 Radyoterapi önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3041 Elektronörofizyoloji önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3045 İş ve Uğraşı Terapisi önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3047 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3051 Fizik Tedavi, Fizyoterapi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hidroterapi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3057 Diyaliz önlisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3064 Çevre, Çevre Sağlığı, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Koruma, Çevre Koruma ve Kontrol önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 3188 Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık)/Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak

Nitelik Kodu: 6514 D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

Nitelik Kodu: 7302 18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75’inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibarıyla yeni sisteme geçilmiştir. Mezkur Yönetmeliğin geçici 10’uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür. Yine aynı Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eski sürücü belgelerinin 31/12/2024 tarihine kadar yeni sürücü belgeleri ile değiştirebilmesi öngörüldüğünden eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir.

Lisans Mezunu Nitelik Kodları:

Nitelik Kodu: 4571 Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4148 Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4797 Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4601 Dil ve Konuşma Terapisi lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4603 Ebelik lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4587 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4176 Gerontoloji lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4600 Ergoterapi lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4605 Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4602 Odyoloji lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4599 Perfüzyon lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4131 Psikoloji lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4177 Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4524 İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4525 İstatistik veya Matematik ve İstatistik lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4531 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4577 Biyomedikal Mühendisliği veya Tıp Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4597 Sağlık Yönetimi, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4611 Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak. 3160 3162 4669 İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4639 Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4689 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4681 Jeofizik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4757 Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 4747 Mimarlık lisans programından mezun olmak.

Nitelik Kodu: 7332 Dil ve Konuşma Terapisti pozisyonlarına, dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir. 7333 Odyolog pozisyonlarına, odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Nitelik Kodu: 7334 Perfüzyonist pozisyonlarına, perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Nitelik Kodu: 7335 Sağlık Fizikçisi pozisyonlarına, fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir

2024/5 Tercihleri Başladı!

Sağlık Bakanlığı KPSS Tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre tercihler 21 - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Aşağıdaki bağlantıdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2024/5 İle 27 Bin Personel Alımı Sona Eriyor! Sağlık Bakanlığı KPSS 2024/5 İle 27 Bin Personel Alımı Sona Eriyor!

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA