Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı Geldi. Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan personel alımı ilanına göre Sözleşmeli personel alımı beklenmeye başlandı. Bu kapsamda Bakanlık bünyesine 100 Sekreter alımı yapılacak. Peki Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ilan detayları nelerdir? Kimler Sekreter olabilir? İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız.

Sağlık Bakanlığı 2024 Yılı 27 Bin Personel Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanlığından gelen duyuruya göre 2024 yılı 27 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Alımlar KPSS 2204/5 Tercih kılavuzu ile yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında sözleşmeli personel alınacak.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2024/5 İle 27 Bin Personel Alımı Sona Eriyor! Sağlık Bakanlığı KPSS 2024/5 İle 27 Bin Personel Alımı Sona Eriyor!

1000 Sekreter Alımı Yapılacak!

ÖSYM tarafından yayımlanmış olan Tercih Kılavuzuna göre Lise ve Ön Lisans mezunu Tıbbi Sekreter alımı gerçekleştirilecek. Toplamda 1000 kişilik kadro ile Sekreter alımı yapılacak.

1000 Sekreter Alımı İçin KPSS Şartı Olacak Mı?

Sağlık Bakanlığına Sekreter alımları Sözleşmeli olarak 4/B kapsamında yapılacak. Bu kapsamda ÖSYM aracılığı ile gelecek olan tercih kılavuzu ile başvuru alınacaktır. Buna göre adayların 2022 yılında yapılmış olam Kamu Personeli Seçme Sınavından puana sahip olmaları gereklidir. Sekreter alımlar Ön Lisans ve Lise mezunlarından yapılacağından 2022 yılı KPSS'den P93 veya P94 puan türünden puan şartı aranacak.

Sekreter Alımı Şartları Ne Olacak?

Bakanlık genel olarak adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca, alım yapılacak alanda eğitimini almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Lise mezunu veya Ön Lisans Mezunu olmak şartları aranacaktır.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM aracılığı ile yayımlanacak olan Tıbbi Sekreter kılavuzuna göre tercihler 21 Şubat 2024 tarihi ile başlayacak olup en geç 28 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tıbbi Sekreterlik Maaşları 2024 -Sağlık Bakanlığı İş İmkanları Nelerdir ? Tıbbi Sekreterlik Maaşları 2024 -Sağlık Bakanlığı İş İmkanları Nelerdir ?

KPSS Taban Puanlar Kaç Olacak?

Tıbbi Sekreter alımında adayların merak ettiği konulardan biriside Tıbbi Sekreterlik oldu. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda atamalarda en düşük KPSS atama Puanı;  

Lise mezunu: 73,1555 Puan ile Atama Yapıldı.

Ön Lisans mezunu65,21084 Puan ile Atama Yapıldı.

SEN KAÇ PUANLA TERCİH YAPTIN? YORUMLARA YAZ!

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN ve YENİ AÇIKLAMALAR İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA