Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı Personel Alımı İlanı Yayımlandı. Resmi Gazetede 29 Ekim 2021 tarihli gelmiş olan duyuru ile DİB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli olarak ve Memur statüsünde 7805 kişilik kadro ile alım yapacak. Daha öncede ilk ilan duyurusunu İşin Olsa ekibi olarak bizler paylaşmıştır. Şimdi de Resmi Gazete de yayımlanmış olan ilan hakkında detayları bir kez daha sizlerle paylaşacağız. 

İKİ FARKLI İLAN YAYIMLANDI!

Diyanet İşleri Başkanlığından gelmiş olan personel alımı ilanına göre 7800 kişilik kadro ile Başkanlığın Taşra Teşkilatına KPSS 50 Puan İle Sözleşmeli Personel Aımı yapılacak. Bir Diğer ilana göre ise Dinyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alımı yapacak. İlanların Detayları ise;

DİB Taşra Teşkilatı Personel Alımı İlanı:

Diyanete personel alımı kapsamında Taşra Teşkilatlarında görevlendirmek üzere 700 Müezzin- Kayyım, 5600 İmam-Hatip ve 1500 Kur’an Kursu Öğreticisi alımı yapılacak. En az Lise mezunu olan adaylar başvuru yapablecek. 

Bu kapsamda adayların 2020 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Söz konusu 7800 kişilik alım için başvuru süreci 8 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır.

DİB Merkez Teşkilatı Memur Alımı İlanı:

Diyanet bünyesindeki eksikliği giderebilmek için Merkez Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. dereceli kadroya 5 kişilik boş kadro ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alımı yapacak.

Adaylardan başvuru için özel olarak, 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış, 35 yaşını doldurmamış olmak ve en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular 1 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 kasım 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden alınacaktır.

RESMİ GAZETE İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim