PTT personel alımı yapacak haberi iş arayan vatandaşları heyacanlandırdı. Yapılan resmi açıklama ile birlikte PTT'nin 2500 personel alımı yapılacağı duyuruldu. PTT personeli olabilmek için birtakım şartlar bulunuyor. Peki PTT başvuru şartları nedir, ne zaman personel alımı olacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi yıl içerisinde toplam 2 bin 500 personel alımı yapacağı Büro, gişe ve dağıtıcı memurlar olmak üzere üç farklı pozisyonda PTT memuru alacaklarını ifade eden Arslan, sayıya taşeron işçilerin de dahil olduğu söyledi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Önümüzde ki hafta içerisinde PTT'nin personel alımlarına başlaması beklenirken sonunda Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilan yayımlandı.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Büro Görevlisi
Gişe Personeli
Dağıtıcı

Yukarıda bulunan kadrolar için alımlar yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilir

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağı duyuruldu. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir

PTT' nin Personel Alım Şartları Nelerdir?

Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Kamu haklarından mahrum kalmamış olmak
Askerlik hizmetini yapmış olmak
Görevini yapmasına engel herhangi bir hastalığı bulunmamak
2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamış olmak
Daha önce çalıştığı yerlerden çıkartılmamış olmak ilk aranan şartlar arasında yer almaktadır

Yukarıda belirtilen şartlar PTT tarafından aranmakta olup adaylar 13 Şubat 2017 - 18 Şubat 2017 tarihleri arasında PTT'nin insan kaynakları sitesi aracılığı ile müracaat edebilecektir. Detayları öğrenmek ve resmi bildiriyi okumak isteyen adaylar aşağıda ki linkleri takip edebilir.

http://ik.ptt.gov.tr/
 
Editör: TE Bilisim