PTT 09 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak Dağıtıcı alımı yapacak. Alınacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. KPSS geçerlilik yılı 2016 yılında yapılan sınavdır. Ayrıca başvurusu onaylanan adaylara PTT tarafından sözlğ sınav sistemi uygulanacaktır. adayların başvurularını yapabilmeleri için aşağıdaki şartları taşımaları şarttır. 

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını tamamlamamış olmak, herhangi bir suç yükü bulunmaması, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, herhangi bir başka kuruluşta mecburi çalışma yükü bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almıyor olmak, Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak, İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar 13 Şubat 2017 tarihi ile 18 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, PTT resmi internet sitesinden www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim