Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı personel alım ilanı yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) bünyesinde bulunan kamu personeli eksikliğini gidermek amaçlı farklı öğrenim dallarından olmak üzere Yerli Uzman Personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre ÖSYM toplamda 3 kişilik boş kadrosu ile alım yapacak olup, adaylar özel şartları ve 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesi uyarınca belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar.

ALIM ALANLARI NELERDİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 3 kişilik kadro ile Sözleşmeli Yerli Uzman Personel alacak. Buna göre İngilizce dilinden Fizik ve Fizik Öğretmenliği olmak üzere 2 personel ve Rusça dilinden Mütercim - Tercümanlık (Rusça) veya Rus Dili ve Edebiyatı mezunu olan 1 personel alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ÖSYM sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Yayımlanmış olan ilana göre KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacak. Belirtilen niteliklere göre adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve Güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek niteliklerini taşımak zorundadırlar.

Ayrıca bu nitelikler dışında kadrosuna göre özel olarak, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren alım yapılacak bölümlerden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan mezun olmuş olmak, İlgili kadroda tecrübe sahibi olmak ve Yabancı Dil Sınavından ingilizce vay Rusça dilinden A seviyesinde puan almış olmak şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecektir.

GİRİŞ SINAVI:

Başvuru şartlarını taşıyan ve başvurusu kabul edilen adaylar ÖSYM tarafından Giriş sınavına tabii tutulacak olup sınav sözlü şekilde, 21 Mart 2018 tarihinde ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresinde yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayımlandığı tarih itibari ile başlayacak olup, en geç 27 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular mesai saatleri içerisinde ÖSYM nin sitesinden alınacak başvuru formunu eksiksiz dolrup ve istenilen belgeler ile birlikte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı sayesinde tam metne ulaşabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim