Ocak ayı son günü resmi ilanları yayımlandı. 31 Ocak 2022 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. Farklı kadrolarda yapılacak personel alımları KPSS Puanı ile veya KPSS siz yapılacak. Ancak Yabancı Dil sınavı şartı da yer alıyor.

Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

ÖSYM bünyesine 6 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacak. Bu kapsamda,

  • 1 Bilgisayar Ağları Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı,
  • 1 .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Java Yazılım Geliştirme,
  • 1 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Sistem uzmanı alımı yapacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Genel Şartlar:

Başvuru yapmak isteyen adayların mutlaka belirtilen nitelikleri sağlıyor olması gereklidir. Genel olarak ise 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında ise Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Fakültelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinin, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Bunun dışında alım yapılacak meslekteki ilgili özel nitelikleri sağlıyor olmak şartı aranacak.

KPSS ve YDS Şartı nedir? Mülakat Yapılacak Mı?

ÖSYM sözleşmeli personel alımı için 2020 yılı KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak gereklidir. Değerlendirmelerde KPSS Puanının %70 i ve YDS Puanının %30 u ele alınarak yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak. KPSS puanı olmayan adaylarında puanı 70 olarak ele alınacak olup değerlendirmelerde YDS puanı %0 olarak hesaplanacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM sözleşmeli personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 31 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde yani 14 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını ÖSYM Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim