OGM 2022 yılı Mühendis alımı ilanlarını yayımladı. 2022 yılı kapsamında yayımlanmış olan ilan ile OGM 2022 yılı 50 kişilik boş kontenjan ile Orman Endüstri Mühendisi alımı yapacak. Alımlar dört yıllık eğitim mezunu ve KPSS'den en az 70 puan almış olan adaylar içerisinden gerçekleştirilecek.

29 Mart 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Mühendis alımı ilanına göre OGM 43 fakrlı ilde olmak üzere Orman Endüstri Mühendisi alımı gerçekleştirecek. Peki başvuru şartları nelerdir?

Kimler Endüstri Mühendisi Alımına Başvuru Yapabilecek?

OGM Orman Endüstri Mühendisi alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre adaylardan,

- 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak,

- 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

- Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmak,

- Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak,

şartları aranacaktır.

43 Şehirde 50 Mühendis Alımı Kontenjan Dağılımı:

Başvurular Nisan'da Başlayacak!

OGM Mühendis alımı başvurusu Nisan ayında başlayacağı bildirildi. Bu kapsamda Orman Enfüstri Mühendisi alımı başvuruları 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 10 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim