Resmi Gazetede 09 Ekim 2020 tarihli yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Samsun il ve ilçelerindeki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi’ne bağlı birimlerde görevlendirmek üzere 90 sözleşmeli Hemşire alımı yapılacak. Adayların 2018 KPSS den puan almış olmaları şarttır. İşte kadro, Şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir.

3 Alanda 90 Hemşire Alımı Yapılacak

  • 80 Hemşire alımı için, Hemşirelik Fakültesi ya da Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü veya Hemşirelik Yüksekokulu 4 yıllık lisans mezunu olmak.
  • 6 Hemşire alımı için, Hemşirelik Fakültesi ya da Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü veya Hemşirelik Yüksekokulu 4 yıllık lisans mezunu olmak ve Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasına sahip olmak.
  • 4 Hemşire alımı için, Hemşirelik Fakültesi ya da Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü veya Hemşirelik Yüksekokulu 4 yıllık lisans mezunu olmak. ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) katılarak en az 60 Puan aldığını belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak (Yabancı dil belgesinin 01.01.2016 tarihinden sonra alınmış olması gerekmektedir.)

Başvuru Şartları Nedir?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca bunun dışında yabancı dil sınavı ( YDS ) ve KPSS şartı aranacak.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 

- Herhangi bir sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak

Şartları aranacaktır. Adaylar başvuru yapabilmeleri için kadronun gerektirdiği özel nitelikleri ve bu genel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Üniversiteye Hemşire alımı için adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi ile başladılar ve en geç 15 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde 09 Ekim 2020 tarihinde başlamış olan başvurular, 23 Ekim 2020 tarihinde sona erecektir. Başvurular istenen belgeler ve başvuru dilekçesi ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim