Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapıyor. Bakanlığa bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 20 farklı şehirde olmak üzere 47 Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru süreci başlamış olan ilan için şartlar nelerdir?

OGM 47 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak!

Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 47 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapılacak olup,

Lise Mezunu 6 Şoför, Ön Lisans Mezunu 26 Tekniker, Büro Personeli Alımı ve Laborant ile Lisans Mezunu 5 Biyolog ve Mühendis alımı yapılacak. Detaylı Kadro Dağılımları Burada

Ayrıca 20 farklı şehirde personel alımı yapacağını belirten OGM alımları, dana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, Giresun, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde yapılacak.

Mülakat Yapılmayacak!

OGM Mülakatsız Personel Alımı yapacak. Bu yönde OGM tarafından yapılan açıklamaya göre,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan ve başvuru formunu online olarak dolduran adaylar arasından 2020 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Başvuru Süreci Bugün Başladı!

OGM 47 Personel Alımı başvuruları Bugün ( 11 Ekim 2021 ) itibari ile başlamış olup en geç 20 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Online olarak yapılacağından e-Devlet şifreleri ile http://isealim.ogm.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

En az lise mezunu alım yapılacak olup, Adayların KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans mezunu için P93 ve Lisans mezunu için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise Şoför alımları için en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU