İçişleri Bakanlığına bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri personel alımı başvurusu başladı. Bakanlık NVİ bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre sözleşmeli personel alımı yapacak. Farklı kadrolarda yapılacak personel alımları için başvuru süreci başladı. 17 Kişilik kadro ile farklı alanda Sözleşmeli personel alımı için nasıl başvuru yapılacak?

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar, 1 Kıdemli Yazılım Mimarı, 7 Kıdemli .Net Uygulama Geliştirme Uzmanı, 7 Uygulama Geliştirme Uzmanı, 2 Yazılım Test Uzmanı alımı yapılacak.

Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu Başladı!

Bakanlık sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı açıldı. 30 Ocak 2022 tarihi ile başlayan başvurular en geç 7 Şubat 2022 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup sadece Başvuru şartlarını taşıyan adayların başvurusu geçerli sayılacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular İnternet'ten yapılacak. 30 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular e-Devlet şifresi ile Online olarak kariyer sayfasından gerçekleştirilecek. Başvuru için aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

1.ADIM: Adaylar öncelikle " https://www.turkiye.gov.tr/nvv-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim?islem=ilan " adresin e-Devlet şifresi ile giriş yapınız.

2. ADIM: açılan ekranda Yeni Başvuru yazısına tıkladıktan sonra " NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ SINAV DUYURUSU " yazısına Başvur diyip ilanın adımlarına ulaşabilirsiniz.

Başvuru İçin Aranan Genel ve Özel Nitelikler?

İçişleri Bakanlığı NVİ personel alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS ve YDS şartı talep edilecektir.

KPSS olarak 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartı talep edilecek.

İLANIN DETAYLARI

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim