Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre İçişlerine Bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesideki personel eksikliğini karşılamak üzere personel alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda başvurularına 16 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar başvuru sonuçlarını bekliyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ise İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları bir kez daha aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Nüfus Müdürlüğü bünyesine 8 kişilik boş kadro ile 3 Kıdemli .Net Uygulama Geliştirme uzmanı ve 5 Uygulama Geliştirme uzmanı alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında şartları taşıyor olmak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak ve pozisyonuna göre belirtilen Sözleşmeli bilişim personeli şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

NVİ kamu personeki alımı başvuruları 16 Ekim 2019 tarihinde başlamış olup henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç 30 Ekim 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar, www.icisleri.gov.tr ve www.nvi.gov.tr adresleri üzerinden temin edecekleri başvuru formu ve istene belgeler ile birlikte e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRMELER:

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla beş katı (5) aday yazılı sınava çağırılacaktır. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi www.icisleri.gov.tr ve www.nvi.gov.tr. sitelerinde 19 Kasım 2019 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.

ilanın tam metni 

Editör: TE Bilisim