Milli Savunma Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi İnternetr adresi üzerinde gelen ilana göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar sözleşmeli Bilişim kadrosunda gerçekleştirilecek olup kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

  • 1 İş Geliştirme Analisti,
  • 1 Sunucu İşletme Uzmanı,
  • 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı (.Net),
  • 1 Örün (Web) Portal Uzmanı,
  • 1 Son Kullanıcı Güvenlik Sistemleri Uzmanı,
  • 1 Ağ Uzmanı -1,
  • 1 Ağ Uzmanı -2,
  • 1 Sunucu Sistemleri Uzmanı,

Başvuru Şartları Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi bilişim personeli alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Buna göre Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

Ayrca adaylardan en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği, elektronik haberleşme mühendisliği, bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSS P3 puan türünden puan almış olmak. (2021 ve 2022 yıllarında yapılan KPSS P3 puan türünden puanı bulunmayan adayların KPSS P3 puanı 70 (yetmiş) olarak değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu için süreç 27 Mart 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 9 Nisan 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Online olarak MSB PERTEM üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

ÖRNEK ÖZGEÇMİŞ

Editör: TE Bilisim