Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre MSB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurularda son güne geldik. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylardan aranan şartlar nedir? Nasıl başvuru yapılacak? Peki başvuru yapan adaylar için başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Söz konusu 66 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı kadro dağılımı için Buraya Tıklayınız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bilişim Personeli alımı için adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Aynı zamanda Dört yıllık üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için adaylardan KPSS ve YDS şartı talep edilmektedir. Bu yönde 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS'den ingilice puanından puan almış olmak gereklidir.

Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarında başvuruları kabul edilecek olup 70 puan olarak değerlendirmeye alınacak ve YDS puanı 0 olarak ele alınacaktır. Bu yönde KPSS Puanının %70 ve YDS puanının %30 u ele alınarak yapılacak sıralamaya göre değerlendirmeler yapılacak.

Aday listesine göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşme yapılacak her pozisyon sayısının 10 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi personeltemin.msb.gov.tr sitesinde Personel Temin Dairesi Başkanlığınca bilahare ilan edilecektir. Bu ilan tebligat yerine geçecek olup ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Başvurular 25 Kasım 2020 tarihi ile başvuruların bitmesi ile birlikte sonuçların en geç 2 hafta içerisinde açıklanması beklenmektedir.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim