Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacğaını ilan etmişti. Yayımlanan ilana göre farklı kadrolarda olmak üzere ve Yüksek maaş ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvurular 18 Mart 2019 tarihinde başlamıştı ve artık sona eriyor. İşni Olsa ekibi oalrak sizlere başvuru şartları ve detayları haberimizde paylaşıyoruz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, üniversitelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

MEB 1 kişi Sistem Uzmanı, 2 kişi Bilgi Güvenliği Uzmanı, 1 kişi Ağ Uzmanı, 1 kişi Yazılım (Front-End) Uzmanı ve 8 kişi Yazılım (Asp.Net) Uzmanı olmal üzere toplamda 13 sözleşmeşi bilişim personeli alacak.

KPSS VE YDS PUANI ŞARTI VAR:

Adaylara sınav yapılacak olup, sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Bu yönde KPSS den lisans seviyesinde P3 puan türünden ena z 70 puan almış olmak ve İngilizce yabancı dilinden puan almış olmaları gerekmektedir. Bu sebeple adayların KPSS puanının %70 ve yabancı dil sınavının %30 u esas alınarak sıralama yapılacak ve sıralama sonucuna göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava tabi tutulacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilan 20 Şubat 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı resmi inernet sitesinde ilan edilmiş olup başvurular 18 Mart 2019 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurularda so güne gelindi ve adaylar başvurularını en geç 22 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. İlanın tam metni ve detaylar için  Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Maaş İle Sözleşmeli Kamu Personeli Alacağını Duyurdu! adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim