Milli Eğitim Bakanlığı az önce personel alımı ilanı yayımladı. 10 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre MEB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın yapılacak. Ayrıca 8 farklı alanda Bilişim Personeli Alımı yapacağını bildiren Bakanlık kontenjan bilgilerini ve şartlarını paylaştı.

9 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Milli Eğitim Bakanlığı 9 kişilik kadro ile 8 farklı alanda alım yapacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar,

  • Kıdemli Ağ ve Bilgi Güvenliği Uzmanı 1
  • Kıdemli Sistem Çözüm Mimarı 1
  • Kıdemli Yazılım Uzmanı (JAVA) 1
  • Kıdemli Ağ (Network) Altyapı Ve Konfigürasyon Uzmanı 1
  • Sistem Yöneticisi (Unix) 1
  • Raporlama, Veri Ambarı Uzmanı 1
  • Yazılım Önyüz (Front-End) Uzmanı 1
  • Ağ (Network) Uzmanı 2

Bilişim Personeli Alımı Ortak Şartları Nelerdir?

MEB personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca,

Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

MEB Bilişim personeli alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Aynı zamanda KPSS puanı olmayan adaylarda başvurularını gerçekleştirebilecekler.

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS'den İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirme de KPSS %70 ve YDS %30 olarak ele alınacak.

KPSS siz Personel alımı için ise KPSS Puanı 70 ve YDS puanı 0 olarak değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı başvurular 20 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 24 Aralık 2021 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece MEB resmi İnternet adresi üzerinden yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU