Ülkemizin en önemli kuruluşları arasında yer alan ve kurumlara göre en çok bütçenin harcandığı kamu kuruluşu olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı aralıklarla açık pozisyonlarının doldurulması için öğretmen alımları yaptığı gibi yine diğer kadrolar için de memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyuna yeni bir memur alımı ilanı yayımlandı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 16 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alınacak olan personellerin hangi pozisyonlarda görev yapacağı ve başvuru tarihleri hakkında tüm detaylar öğrenildi. İşin Olsa ekibi olarak Milli Eğitim Bakanlığı 16 memur alımı detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 16 sözleşmeli memur ve personel alımı yapacak. Peki hangi pozisyonlara alım yapılacak? Yayımlanan ilana göre ağ uzmanı 5 kişi, orta katman uzmanı 2 kişi, asp.net yazılım uzmanı 5 kişi, front-end yazılım uzmanı 1 kişi, sistem uzmanı 1 kişi, bilgi güvenliği uzmanı 2 kişi olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı toplam 16 sözleşmeli personel alımı yapacak. Peki başvuru tarihleri ile diğer başvuru bilgileri nedir?

BAŞVURU BİLGİLERİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı 16 kişilik memur ve personel alımı ilanını yayımladı. Peki başvuru bilgileri nedir? 22 Mayıs 2016 ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme
Sınavı'nda alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen
adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile YDS veya buna denkliği Yükseköğretim
Kurulunca kabul edilen puanın yüzde 30 (otuz) unun toplamı esas alınarak (YDS veya dengi puanını
ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.) yapılacak sıralamaya göre en
yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 5 (beş) katı aday arasından,
Bakanlığımız tarafından 19 - 23 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü sınav
sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 16 (on altı) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
Yapılacak olan sınava ilişkin kılavuz www.meb.gov.tr - ikgm.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır bilgileri MEB tarafından kamuoyuna duyurulmuş olup adayların başvurularını 19 Şubat - 23 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirmesi gerekmektedir. Sözlü sınav ise 19 Mart - 23 Mart tarihlerinde yapılacaktır.

RESMİ BİLDİRİ BURADA

Editör: TE Bilisim