Devlet Personel Başkanlığı hergün ilanlar yayımlamaktadır. Yayımlanan ilana göre Mersin Devlet Opera ve Balesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda alım yapacağını belirtti. İlana göre Mersin Devlet Opera ve Balesi sözleşmeli olarak 2 personel alımı yapacak. Buna göre türk uyruklu Misafir Sanatçı Temsilş/ Gün başına pozisyonda sözleşmeli olarak 1 Atölye ( perukacı ) elemanı ve 1 Orkestra Sanatçısı ( Fülüt Sanatçısı ) alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdülüğü bünyesine alımını yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki Birinci fıkrasının A sınıfı bendinde 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki özel şartları taşımak şartları aranmaktadır. Buna göre Orkestre Sanatçısı pozisyonunda Yükseköğretim kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren bölümlerden mezun olmuş olmaları şarttır.

Söz konusu olan diğer kadro ile Atölye elemanı kadrosunda, En az ilkokul mezunu olmak ve İlgili meslek örgütlerinden alınmış en az üç yıl deneyimine sahip olmak ve ilgili eğitim seviyesini kanıtlamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

İlana başvuru yapacak adaylar, başvurularına ilanın yayımlanması ile başlayabilirler ve en geç 23 Mart 2018 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre Adaylar başvurularını, Dilekçe, Diploma örneği, 2 adet fotoğraf, Nüfus Cüzdanı örneği ve Adli sicil kaydı ile şahsen veya posta yolu ile yapmaları gerekmektedir. Ayrıca başvurusunu yapan adaylar 26 Mart 2018 tarihinde Saat 12:00 da Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Cumhuriyet Alanı Kültür Merkezi Binası Akdeniz/MERSİN adresinde sınava katılacaklardır. İlgili ilanlara aşağıdan  ulaşabilirsiniz.

Orkestra Sanatçısı

Atölye Personeli

Editör: TE Bilisim