Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı ilanı yayımlandı. Geçtiğimiz yıl yayımlanmış olan 6132 Personel alımı kadrosundan boşta kalan 1651 kişilik kadroya yeni atama yapacağını bildirdi. MEB Personel alımı kapsamında 2022 Şubat ayı 10 binden fazla TYP Personel alımı ilanı yayımlamıştı. Türkiye Geneli alım yapılan TYP Personel alımından sonra yeni ilan yayımlayarak Aşçı Alımı, Aşçı Yardımcısı Alımı ve Fizyoterapist Alımı yapılacağını bildirdi.

Bakanlık Merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere Sözleşmeli 4/B personel alımı yapılacağını yayımladı ve 81 İl için kontenjan açtı. Bu kapsamda Alımlar farklı illerdeki Müdürlüklere yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS'den puan almış olmaları gereklidir.

1651 Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

MEB boş kalan kontenjanlar için personel ataması kapsamında başvurular Mart ayı içerisinde başlayacak. Bu kapsamda adaylar başvurularına 21 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 1 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece E-Devlet sistemi üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

Elektronik Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Mülakatsız Personel Alımı Yapılacak!

MEB alımını yapacağı kadrolar için adaylara herhangi bir mülakat yapmayacak. KPSS puan sırasına ve nitelikleri ele alarak yapacağı değerlendirme sonunu 6132 personel alımın ek olarak sıralama ile yerleştirme yapılacak.

Ek Kontenjanlar İçin Aranan Nitelikler Değişti Mi?

6 bin 132 personel alımına ek olarak Boş kontenjanları doldurmak için yayımlanmış olan 1651 personel alımı için başvuru şartların değişip değişmediği merak ediliyor. Ancak daha önce yayımlanan ilan gibi bu ilanda da bazı genel ve özel nitelikler bulunmaktadır.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

- Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

- Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak,

- Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek,

- KPSS Şartı Esnetildi mi? KPSS Taban Puan Kaç Olur?

- MEB Personel alımı için adaylardan herhangi bir Taban KPSS Puan şartı talep edilmiyor. Bu kapsada adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lise için p3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

Kadrosuna Göre Özel başvuru Şartları Nedir?

Fizyoterapist Alımı Şartı:

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olanlardan sözleşmeli fizyoterapist pozisyonlarına, 13.11.2021 tarihli yerleştirmede en son ataması yapılmış adaydan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan üstünlüğü çerçevesinde sıradaki adayların atamaları yapılacaktır.

Aşçı ve Aşçı Yardımcısı Alımı Mezuniyete Göre Şartları:

Lise Mezunu Aşçı ve Yardımcısı Şartları:

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek. (Servis, pastacılık, bar, host ve hosteslik vb. bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dâhi iptal edilecektir.)

Ön Lisans Mezunu Aşçı ve Yardımcısı Şartları:

Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Lisans Mezunu Aşçı ve Yardımcısı Şartları:

Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

81 Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türkiye Geneli personel alımı yapacak. Alımlar,

  • 333 Aşçı,
  • 1255 Aşçı Yardımcısı,
  • 63 Fizyoterapist,

alımı yapılacak. Şehre Göre Kontenjan Dağılımı ise;

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURULARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim