Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı Önemli personel alımı başladı. Adayların uzun zamandır beklediği ilan daha geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. Başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için MÜJDE. Bu gün başvuru süreci başladı. Rekor sayıda başvuru beklenmektedir. 

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi şartlar ve başvuru için bilinmesi gerekenler oldu. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere MEB 2022 yılı Personel alımı hakkında detayları aktaracağız.

MEB 1651 Kişilik Kadro ile Türkiye geneli,

  • 333 Aşçı,
  • 1255 Aşçı Yardımcısı,
  • 63 Fizyoterapist,

alımı yapacak.

Rekor Başvuru Yapılacak? İşte Başvuru Süreci:

MEB Personel alımı başvuruları 21 Mart 2022 tarihi ile başlayacak. Pazartesi başlayacak başvurular için 10 günlük süre verilecek ve en geç 01 Nisan 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli olacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekletştireceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 21 Mart - 01 Nisan 2022

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Milli Bakanlığı Ek Kontenjan ilanına başvuru yapacak adaylar aşağıdaki adımları sıralı bir şekilde kullanabilir;

1. ADIM: Öncelikle yukarıdaki başvuru ekranına tıklayıp sisteme giriş yapınız. e-Devlet sistemi ile giriş yaptıktan sonra " https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim" adresine tıklayarak asıl başvuru sistemine giriniz.

2.ADIM: Çıkan ekranda " Yeni Başvuru" butonuna tıklayıp burada karşınıza gelecek ekranda " Başvur" butonuna tıklayınız.

3.ADIM: İlanı güzelce inceledikten sonra " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." yazısına en altta ulaşarak onaylayıp Devam Et butonuna tıklayınız.

4. ADIM: Buradaki alanlarda başvruru yapabileceğiniz pozisyonlar gelecek karşınıza buradan başvuru pozisyonlarını hangilerine başvuru yapacaksanız seçtikten sonra belge ve gerekli sertifikaları sisteme yükleyerek başvurularınızı ilerletebilirsiniz.

Adaylar sadece bir unvan için başvuruda bulunabilecek; birden fazla unvan için başvuruda bulunduğu tespit edilen adayların her iki başvurusu da geçersiz sayılacaktır.

Başvuruda İstenecek Belgeler

- Diploma veya e-Devlet üzerinden alınacak mezuniyet belgesi,

- Aşçı ve aşçı yardımcısı unvanına yapılan başvuru için istenilen sertifika veya belge.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

MEB Personel alımı başvurusu için özel olarak, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak şartı aranacak. Öte yandan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için 93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

KPSS Şartının Taban puanı yoktur. Mülakatsız yapılacak personel alımı için KPSS puan sırası ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile alım yapılacak.

Ayrıca Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için Kadrosuna göre eğitim şartları aranacak olup tüm aranan nitelikler ve şehre göre kontenjan dağılımına aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER:  MEB 4/B 81 İlde 1651 Aşçı, Yardımcısı ve Fizyoterapist Alımı 2022

Aşçı ve Aşçı Yardımcısı Alımı İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Sertifika ve Belgeler:

MEB onaylı, Aşçılık Sertifikası; 3308 sayılı Kanuna Göre Aşçılık Dalında Ustalık veya Kalfalık Belgesi; Aşçı Bonservisi.

Herhangi bir önlisans programı mezunu olanlardan ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olanlar ile herhangi bir lisans programından mezun olanlardan aşçılık, gemi aşçılığı, hazır yemek ve aşçılık, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları yiyecek içecek işletmeciliği/yiyecek ve içecek işletmeciliği ön lisans programlarından ya da ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olanların diploma veya mezuniyet belgeleri. (Adaylar yukarıda belirtilen programlardan mezun oldukları alt ya da üst öğrenimlerine ilişkin mezuniyet belgelerini sertifika yerine kullanabilecektir.)

Aşçı yardımcısı sertifikasına sahip olanlar sadece Sözleşmeli Destek Personeli (aşçı yardımcısı) pozisyonuna başvuruda bulunabilecektir. (Aşçı yardımcısı sertifikası ile Sözleşmeli Destek Personeli (aşçı) pozisyonuna başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.)

Editör: TE Bilisim