Adayların beklediği süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı yeni öğretmen ataması yapacağını bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı tarafından yapılan duyuru sonrası Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimi duyurusu yayımlandı. Atama süreci için başvuru süreci bugün başlamış olup şartları ve alan dağılımı paylaşıyoruz.

MEB 15 BİN ÖĞRTMEN ALIMI BAŞVURUSU BAŞLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için 2021 yılı 20 bin atamaya göre yen 15 bin Ek atama yapılacak. Farklı alanlarda yapılacak atamaya ilişkin tablo şöyle:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Öğretmen Ataması için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Sağlık Açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gereklidir.

Ayrıca Öğretmen adaylarından 2020 vey 2021 yıllarında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS puan türünden en az 50 puan almış olmak,

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

İmam - Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanına kaynak programlardan mezun olanlar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldığını belgelendirmeleri halinde, kendilerinden ayrıca pedagojik formasyon yerine geçen herhangi bir belge istenmeyecektir. Bu durumda olan adaylar Elektronik Ön Başvuru Formu’ndaki pedagojik formasyon bilgisi bölümüne, pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldıklarına dair belgenin tarih ve sayısını gireceklerdir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ataması için başvuru süreci başladı. 27 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 8 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece Milli Eğitim Bakanlığının resmi İnternet adresinden yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim