Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede yayımlanmış olan ilana göre MTA bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Alımlar Kurumun merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B fırkasına göre gerçekleştirilecek. Peki kimler başvuru yapabilecek? 

Mülakatsız Personel Alımı Yapılacak! 

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personel alımları Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Buna göre sözleşmeli personel alımında KPSS puan sırası kullanılarak yapılacak değerlendirme ile adaylara herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın atama yapılacak.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Maden Tetkik ve Arama ( MTA ) bünyesine 4 Teknisyen, 2 Tekniker ve 5 Mühendis alacak.

Lise Mezunu: 2 Seramik ve Cam Teknisyeni, 1 Mobilya Teknisyeni, 1 Elektrik Elektronik Teknisyeni,

Ön Lisans Mezunu: 1 Maden Teknikeri ve 1 Harita Teknikeri,

Lisans Mezunu: 5 Maden Mühendisi ve 1 Çevre Mühendisi,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Maden Tetkik ve Arama bünyesine personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacaktır. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS Şartı:

2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise ,için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

Adayların alanına göre eğitimlerini tamamlamış olmaları gereklidir. Bölüm şatlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MTA sözleşmeli personel alımı başvuruları için süreç lanın yayım tarihi ile başladı. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 12 - 26 Aralık 2022

Başvuru Adresi: “Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden"

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim