Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtti. Söz konusu duyuru geçtiğimiz günlerde yapılmış olup adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu personel alımı hakkında bu haberimizde sizlere bilgi vereceğiz. İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine toplamda 15 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. İlgili ilana göre Sözleşmeli personel pozisyonu ile Bilişim personeli alınacak. Buna göre, KYK 1 İş Zekası Uzmanı, 1 Veri tabanı Uzmanı, 2 Kıdemli Analiz Ve Yazılım Geliştirme Uzmanı, 7 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı, 2 Ağ Uzmanı, 1 Siber Güvenlik Uzmanı olmak üzere toplama 15 kişi alacak.

Söz konusu olan bu pozisyonlara başvuru yapacak adaylar 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. Adayların KPSS ve YDS puan sıralaması esas alınarak, KPSS sınavının %70 ve YDs Sınavının %30 u üzerinden yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 10 katı kadar aday KYK tarafından yapılacak Giriş sınavına katılacaklardır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilan için başvurular bugün ( 11 Haziran 2018 ) itibari ile başladı. Buna göre adaylar en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden dolrulacak başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte son başvuru günü mesai saati bitimine kadar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığına (Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No:25 Çankaya/ANKARA) şahsen veya posta yolu ile ulaştırması gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Dört yıllık edğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek gibi nitelikler aranmaktadır. Ayrıca pozisyonuna göre özel şartlarda aranmakta olup bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim