Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( YTB ) 24 Haziran 2019 tarihinde duyurmuş olduğu ilana göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere personel alacağını belirtmişti. Ancak başvurularda son günlere gelindi. Peki kimler başvuru yapabilir? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı toplamda 3 kişilik kadro ile farklı pozisyonlarda Bilişim Personeli alımı yapacak. Alım yapılacak pozisyonlar ise, Kıdemli Yazılım Uzmanı, yazılım uzmanı ve Sistem uzmanıdır.

Adayların başvuru yapabilmeleri için genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Söz konusu ilana başvurular ilanın yayım tarihi olan 24 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve adaylar başvurularını en geç 08 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://basvuru.ytb.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruları değerlendirilip sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Başkanlık internet sitesi www.ytb.gov.tr adresinde ilân edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Adayların değerlendirmesi KPSS ve YDS puanına bakılarak yapılacaktır.

İlanın Tam Metni

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.