Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. 10 Kasım 2021 tarihli yayımlanmış olan sözleşmeli personel alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 2 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar;

  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,

olmak üzere toplamda 2 personel alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Bakanlığa sözleşmeli personel alımı başvuruları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca bunun dışında adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartı aranacak.

Ayrıca KPSS puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecekler. Bu yönde KPS siz alımlarda adayların puanı 70 olarak ele alınıyorken Değerlendirmelerde KPSS Puanı % 70 ve YDS Puanı % 0 olarak ele alınacaktır.

Eğitim Olarak ise, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları, 15 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 3 Aralık 2021 tarihi ile başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde başvurular sadece Elektronik ortamda olmak üzere İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden başvuru yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim