Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Personel Alımı ilanına göre Kültür Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar Bilişim personeli kadrosunda yapılacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başladı. Peki Kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

ALM YAPILACAK KADROLAR:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile bünyesine,

  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı,
  • 3 Yazılım (Back-End) Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Yazılım (Front-End) Geliştirme Uzmanı,
  • 1 CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı,

alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bakanlığın Bilişim Personeli Alımı ilanına başvuru yapacak adayların mutlaka 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Aynı zamanda adaylardan KPSS, YDS ve diğer özel nitelikler aranacak. Lisans mezunu alım yapılacak olup adayların Mühendislik fakültelerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS DETAYI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları için adaylardan KPSS şartı talep edilecek. Buna göre 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmeler %70 KPSS ve %30 YDS puanı ele alınarak yapılacak.

KPSS Puanı olmadan da başvuru alınacak. KPSS siz Personel Alımı için adaların KPSS puanı 70 ve YDS puanı 0 olarak ele alınacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Kültür Bakanlığı personel alımı için başvurular 17 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 31 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece Bakanlığın resmi İnternet adresi olan elektronik ortamda Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

a) Fotoğraflı iş tecrübesini gösterir detaylı özgeçmiş,

b) SGK Hizmet Dökümü

c) GENEL ŞARTLAR başlığının (ç) maddesinde belirtilen mesleki tecrübeyi gösterir belge, (

ç) GENEL ŞARTLAR başlığının (d) maddesinde belirtilen, en az iki güncel programlama dilini bildiğini gösterir belge tek bir sayfa olacak şekilde hazırlanarak, başvuru esnasında yüklenecektir.

d) Her bir pozisyon için ÖZEL ŞARTLAR’da istenilen sertifikalar ile mesleki tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler başvuru esnasında yüklenecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim