Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilan ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Bilişim personeli alımı yapacak. Söz konusu ilan ile Bakanlık Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne istihdam edecek. Peki adaylardan aranacak başvuru şartları nedir? Hangi Kadrolarda Kasım Ayı personel Alımı yapılacak?

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı kadroları, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Kıdemli Sistem Uzmanı alımı yapılacak. Kasım ayı için yayımlanan personel alımı ilanları bu şekilde. Gelecek yeni ilanlar İşin Olsa sitesi üzerinden duyurulacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak. 

Özel olarak ise Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, 

Ayrıca 2019 veya 2020 yıllrında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

KPSS şartı olmaksızın da alım yapılacak. Ancak değerlendirmelerde adaylarun YDS puanı 0 olarak ele alınacak.

Ayrıca adayların Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilişim Personeli Alımı başvuruları 15 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 3 Aralık 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim