Kültür ve Turizm Bakanlığı az önce yeni bir ilan yayımladı. 500 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Yayımlanan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere taşra teşkilatı biriminde görevlendirmek üzere Destek Personeli ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna göre 4/B sözleşmeli olarak yapılacak.

Kadro ve Kontenjan Dağılımı:

Bakanlık bünyesine 500 kişilik kadro ile 100 Temizlik görevlisi alımı ve 400 Güvenlik Personeli Alımı yapacak. Bu kapsamda, Lise mezunu temizlik görevlisi ve Lise ile Ön Lisans mezunu koruma memuru alımı yapılacak. Alımlar farklı şehirlerde gerçekleştirilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 personel alımı için adaylardan Genel 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Yaş, Boy gibi nitelikler talep edilecektir.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşından büyük olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,

Özel Başvuru şartları Nelerdir?

Özel olarak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurum ve kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak.

KPSS Şartı :

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 55 KPSS Puanı almış olmaları gerekmektedir.

Temizlik Görevlisi Alımı Şartları:

Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Lise mezunu olmak, KPSS'den en az 55 puan almış olmak şartları aranacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi şartları:

En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 35 yaşını tamamlamamış olmak, Erkeklerde 170 ve kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Vardiyalı çalışmayı kabul etmiş olmak, 5188 Özel Güvenlik Görevlisi dair kanunda yer alan şartları taşıyor olmak, Silahlı veya Silahsız Özel Güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak şartları aranacak.

500 Personel Alımı Başvuruları İnternetten Yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 sözleşmeli personel alımı başvuruları sadece İnternetten yapılacak. Adaylar başvurularına 7 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar devam edeceklerdir. Bu kapsamda başvuruar https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacak.

İLANIN TAM METNİ