Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı Sözleşmeli Personel alımı ilanına göre 500 kişilik kadro ile 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak 4/B personel alımı yapılacak. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar ve başvuru yapmış olan adaylar hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Mülakatsız 500 Yeni Sözleşmeli Personel Alınacak!

Bakanlık yayımladığı ilan ile 2021 yılı sözleşmeli personel kapsamında 500 kişi alacağını belirtmişti. Alımlar 2020 yılı KPSS Puanı esas alınarak yapılacak. Adaylar için herhangi bir sözlü veya yazılı sınav yapılmaksızın KPSS Puanı sırasına göre atama yapılacak. Alım yapılacak şehirlere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız.

Lise ve Ön Lisans Başvuruları Alınacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 kişilik kadro ile 100 Temizlik Görevlisi Alımı ve 400 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Bu yönde, Temizlik Görevlisi alımları sadece lise mezunlarından yapılıyorken Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak.

Başvuru Süreci Sona Eriyor!

Kültür Bakanlığının sözleşmeli personel alımı ilanına henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. Bakanlık 7 Aralık 2021 tarihi ile açtığı başvuru sürecini 17 Aralık 2021 tarihi ile sonlandıracak. Başvuru yapmak isteyen adaylar bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvuru için adayların sadece son saatleri Bu yüzden aşağıdaki nitelikler doğrultusunda başvuru yapacaklar sadece İnternet üzerinden yapılacak. Adım Adım başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kimlerin Başvurusu Alınacak?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Ayrıca 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 55 puan almış olmak gereklidir. Ayrıca 35 yaşından büyük olanlar başvuru yapamayacak.

Güvenlik görevlisi alımı için ise Sertifika sahibi olmak, Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve vardiyalı çalışmayı kabul etmiş olmak şartları aranacak.