Kültür ve Turizm Bakanlığı memur personel alımı için geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesine 154 kişilik kadro ile alım yapacağını bildirmişti. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar sürecin başlamasını bekliyordu ve Bugün başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 12 farklı alanda olmak üzere 154 Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında atanmak üzere KPSS Puanı kullanılacaktır.

Başvurular Bugün Başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan ilan için başvurular 29 Nisan 2022 tarihi ile başladı. Adaylara başvuru için 15 gün süre verilecek olup en geç 13 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular alınacaktır. Sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular kabul edilecek olup aşağıdaki başvuru adımlarını kullanarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/sf_IlanDetay.aspx?id=4025007e-d3a8-4ecd-a229-a4abfe71d70f

Başvuru Tarihi: 29 Nisan - 13 Mayıs 2022

Adım Adım Başvuru Ekranı

Başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını aşağıdaki adımları kullanarak başvurularına başlayabilecekler.

1. ADIM: Adayların " https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim " adresi üzerinden e- Devlet şifreniz ile giriş yapınız.

2. ADIM: ilgili ekrana giriş yaptıktan sonra Kültür Bakanlığı 154 Sözleşmeli Personel Alımı ilanına giriş yaparak " Başvur" bağlantısına tıklayınız.

3. ADIM: Karşımıza ilgili ilan hakkında detaylar gelecek Bu detayları inceledikten sonra alt kısımda bulunan onay kutusuna tıklayarak başvurumuza devam ediyoruz. Başvurular aşağıdaki alanlarda yapılacak.

Başvuru Yapabileceğiniz Kontenjanlar Hangileridir?

  • 18 Mimar
  • 13 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisi
  • 14 Elektrik mühendisliği, Elektronik mühendisliği veya elektrik-elektronik mühendisi
  • 11 İnşaat Mühendisi
  • 13 Makine Mühendisi
  • 18 Şehir Plancısı
  • 17 Elektrik Elektrik Teknikeri
  • 18 Makine Teknikeri
  • 16 Tekniker,
  • 10 Sahne Işık ve Ses Teknolojisi Teknikeri
  • 2 Elektrik veya Elektronik Teknolojisi Teknisyeni
  • 2 Görüntü ve Ses Sistemleri Teknisyeni

Türkiye geneli farklı şehirlerde alım yapılacak olup şehre göre kontenjan dağılımına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/kultur-bakanligi-154-sozlesmeli-personel-alimi-yeni-ilan-lise-on-lisans-ve-lisans-h41849.html

Başvuru Yapacak Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları talep edecek. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilme, 18 yalını tamamlamış olmak gibi genel şartlar aranacak.

Özel olarak ise,

Aımların en az lise mezunu adaylar içerisiden yapılcak olması ile birlikte alım kontenjanına göre ilgili meslek dalından mezun olmuş olmak gerekmektedir.

KPSS olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

İLANIN TAM METNİ