Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre üç fakrlı üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Toplamda 98 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Henüz Başvuru yapmamış olan adaylar başvuru yapabilecekler. En az lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden Sağlık Personeli almı yapılacak. Peki İlgili Üniversitelerin kadro dağılımı nedir? Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversitesine Göre Hangi Pozisyonlarda Personel Alınacak?

ÇOMÜ ( Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ) :  1 Hemşire, 15 Destek Personeli (Temizlik), 1 Sağlık Teknikeri, 20 Koruma ve Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplamda 37 personel alınacak.

MCBÜ ( Manisa Ceala Bayar Üniversitesi ): 22 Kişilik Kadro ile, 13 Hemşire, 2 Büro personeli, 1 Temizlik Görevlisi, 1 Diğer Sağlık Personeli, 1 Fizyoterapist ve 3 Röntgen Teknisyeni alınacak.

KTÜ ( Karadeniz Teknik Üniversitesi ): 2 Hemşire, 10 Destek Personeli, 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 5 Teknisyen,  6 Büro Personeli ve 8 Hemşire alınacak.

Başvurularda KPSS Değerlendirmesi:

Söz konusu Üç Üniversiteye personel alımı için KPSS şartı aranıyor. Bu kapsamda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olanlar başvuru yapabiliyor.

Bu kapsamda adayların yapacakları KPSS puanı ile başvurular değerlendirilecek olup en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralama ile en düşük KPSS Puanına kadar değerlendirme yapılacak. 

Mülakat Yapılmayacak?

Sağlık personeli alımları için adaylardan KPSS puanı şartı istenmiş olup KPSS Puanına göre 4/B sözleşmeli kapsamda yerleştirme yapılacak olup herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın atama yöntemi ile alım yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÇOMÜ: En geç 30 Aralık 2021

MCBÜ: En geç 20 Aralık 2021

KTÜ: En geç 30 Aralık 2021

Editör: TE Bilisim