Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB ) Personel Alımı için ilan yayımladı. Az Önce gelen ilan ile iki farklı kadroda sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda alımlar sözleşmeli bilişim alanında gerçekleştirilecek olup başvuru şartları ve ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

KOSGEB 4 Kişilik kadro ile,

  • 3 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı, 

alımı yapacak.

KPSS'li KPSS siz Personel Alımı Detayı Nedir?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı personel alımı için adaylardan KPSS şartı arayacağını bildirdi. Ancak KPSS puanı olmayan adayların da başvurusu alınacak.

Bu kapsamda KOSGEB personel alımında 2020 veya 2021 yılı KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor. Öte yandan bununla beraber adayların son 5 yıl içerisinde yapılan YDS den ingilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. 

KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacak olup değerlendirmelerde YDS puanı % 0 olarak ele alınacaktır. 

Başvuru Şartları Ne Olacak?

KOSGEB personel alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları aranacak. Ayrıca Erkekler adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 

En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip, yoğun iş temposuna ayak uydurabilen ve takım çalışmasına yatkın olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

KOSGEB Personel alımı başvuruları 28 Şubat 2022 tarihi ile başlamıştı. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 25 Mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Kamu Kariyer adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI