Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB ) personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre KOSGEB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda bilişim personeli alımı yapacak. Bu yönde KOSGEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere KPSS puanı ile beay KPSS olmaksızın personel alımı gerçekleştirecek.

KOSGEB Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

  • 4 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı,
  • 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler 

KOSGEB personel alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde özel olarak ise, Eğitim, KPSS, YDS ve meslek şartlar aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS ve YDS Şartı Detayı Nedir?

KOSGEB sözlşemeli personel alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Ancak KPSS puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecekler. 

Buna göre KPSS Puanı ile yapılan başvurularda değerlendirme aşamasında P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak olup değerlendirme de %70 KPSS ve %30 YDS ele alınacaktır.
KPSS olmaksızın yapılacak başvurularda ise KPSS puanı 70 olarak ele almnıyorken YDS puanı 0 olarak değerlendirmecektir.

Ayrıca KPSS dışında adyaların Yabancı dil sınavından puan sahibi olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

KOSGEB sözleşmeli personel alımı için başvurular ilann yayım tarihi olan 23 Ocak 2023 tarihi ile karyer adresinde duyurulmuştıur. Başvurular Şubat ayı içerisinde sadece kariyr adresinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 13 - 24 Şubat 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/kvogvd-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim