Kamu İhale Kurumu ( KİK ) personel alımı için ilan yayımlandı. Yayımlanmış olan ilan ile KİK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 8 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak. KPSS Puanı ile veya KPSS Puanı olmaksızın personel alımı için başvurular Nisan ayında başlayacak. Ayrıca KPSS Puanı olan veya KPSS Puanı olmayan adaylar başvuruda bulunabilecekler.

Başvurular Ne Zaman Ve Nasıl Yapılacak?

KİK personel alımı için başvurular 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 8 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıdaki nitelikler doğrultusunda başvurularını sadece kurumun resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi: 4 - 15 Nisan 2022

Başvuru Ekranı: www.ihale.gov.tr

KPSS Puanı Şartı Detayları Nelerdir?

Kamu İhale Kurumuna personel alımı KPSS puanı şartı ile yapılacak. Ayrıca KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Öte yandan KPSS Puanına ek olarak adaylardan Yabancı dil sınavı şartı aranacak.

220 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvuru yapabilecek. KPSS puanına sahip olmayan adayların başvurularında da puan 70 olarak ele alınacak olup Yabancı dil sınavı 0 olarak değerlendirilecek.

Başvuru İçin 4 Yıllık Lisans Mezunu olmak Şart!

Kamu İhale Kurumuna personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca, Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren fakültelerinin Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak. Ayrıca yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şarttır.

Kadrosuna Göre Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim