Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda sağlık personeli alımı yapacağını bildirdi. Bu bağlamda başvuru süreci ilanın yayım tarihi itibari ile başlamış olup 15 gün devam edecektir. Son zamanlarda Sağlık Personeli alımları oldukça yoğun ilgi almakta ve sizlerle ilgili üniversitenin personel alım ilanı hakkında detayları paylaşacağız.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapacak olup bu yönde Ön Lisans mezunları içerisinden, 1 Patoloji, 2 Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Radyoloji) ve 1 Anestezi Teknikeri olmak üzere 3 Sağlık Teknikeri alınacak.

Lisans mezunları içerisinden ise, 1 Biyolog, 1 Ebe ve 38 Hemşire alımı yapılacak olup, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 46 personel alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

1)- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2)- 2018 KPSS (B) gurubu sınavına girmiş olmak.

3)- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

4)- Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecektir. Kurumumuzca kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

5)- 5917 sayılı Kanunun 47. maddesinin 5. fıkrası a (2) bendi gereğince, sözleşmeli (4/B) olarak istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

KPSS PUAN ŞARTI YOK!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi alımını yapacağı sağlık personeli adaylarından KPSS puan şartı aramıyor. Yani adayların KPSS'den herhangi bir taban puana ihtiyaçları yok. Ancak adayların KPSS puanları ele alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralama yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Personeli alımı yapacak olup başvuru süreci 03 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlamıştır. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 15 gün içerisinde yani 17 Nisan 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim