Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı sözleşmeli personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yapılmış olan duyuruya göre Jandarma Genel Komutanlığı 6 kişilik boş kadro ile kadın erkek adaylar başvuru yapabiliyor.Bu kapsmada adaylar için başvuru süresi 25 Ekim 2019 tarihinde sona eriyor. Peki başvuru yapmış olan adaylar için sonuç tarihi ve sınav tarihi ne zaman olacak. İşte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli sivil memur alımı için adaylardan bazı başvuru nitelikleri aranıyor. Bu kapsamda adayların 657 Sayıl ıDevlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler itaşıyor olmaları, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranıyor.

Ayrıca KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı (70) olarak, YDS veya Yükseköğretim Kurulunca YDS dengi sınavlardan puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın YDS puanı (0) olarak dikkate alınır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Jandarmanın sözleşmeli kamu personeli alımı başvuru süreci 08 Ekm 2019 tarihind ebaşlamıştı ve adaylar başvurularını en geç 25 Ekim 2109 tarihine kadar yapmaları gereklidir. başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’’ üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma tarafından gelmiş olan faaliyet takvimine göre jandarma genel komutanlığı başvuru sonuçları 01 Kasım 2019 tarihinde Jandarma genel Komutanlığı tarafından yayımlanacak. Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavı ise 25 Kasım-29 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak.

BAŞVURULARIN AÇIKLANMASI VE SINAVA KATILACAKLARIN BELİRLENMESİ

Temin edilecek sözleşmeli bilişim personeline ait tüm unvanlar için kontenjan miktarına göre ön başvuruya esas alınarak yapılacak (KPSS notunun % 70’i ve yabancı dil notunun % 30’unun toplamı) sıralamaya göre en yüksek puandan başlayarak kontenjanın 10 katı kadar genel ve özel şartları taşıyan adaylara “Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavına Çağrılma” duyurusu www.jandarma.gov.tr internet adresinden tebliğ niteliğinde yapılacaktır. Ayrıca posta veya telefon yoluyla tebligat yapılmayacaktır.

KPSS ve Yabancı Dil notu olan yeteri kadar aday bulunmaması durumunda, KPSS ve Yabancı Dil notu olmayan adaylar arasından çalışma süresi en çok olandan başlamak suretiyle sınava çağrılacaktır.

SONUÇLAR NEREDEN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim