Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularda sona gelmiş bulunmaktayız. Henüz başvuruda bulunmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak detayları bir kez daha sizlerle paylaşacağız.

Kadın Erkek Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Jandarma bünyesine sözleşmeli olarak 9 personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar Kadın Erkek adaylardan yapılacak olup Kontenjan dağılımı;

  • 7 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Elektronik Haberleşme ve Güvenlik Uzmanı,

alımı gerçekleştirilecek.

Başvurular Sona Eriyor!

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvuruları 28 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olup artık sona eriyor. Adaylar başvurularını en geç 15 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden Jandarmanın resmi kariyer adresi üzerinden gerçekleştirecekler.

KPSS'li KPSS siz Personel Alımı Yapılacak!

Jandarma sözleşmeli personel alımı başvuruları için Lisans seviyesinde KPSS Puanı şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Yani,

Adayların KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları dahilinde KPSS puanın %70 i ve YDS Puanının %30 u değerlendirilecektir.

Ancak KPSS Puanı olmadan yapılan başvurularda ise Puan 70 olarak ele alınacak YDS Puanı 0 olarak değerlendirilecektir.

Kimler Başvuruda bulunabilecek?

Jandarma personel alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurlları kanun 48. maddesideki şartlar aranacak. Aynı zamanda alanına göre belirtilen bilişim personeli niteliklerini sağlıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma Genel Komutanlığı sonuçları genelde 15 gün içerisinde duyuruyor. yani başvuruların 15 mayıs 2022 tarihi ile sona ermesi ile Mayıs sonuna kadar başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim