Jandarma Genel Komutanlığı Personel Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan personel alımı ilanına göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadroalrda istihdam edilmek üzere bünyesine 16 Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirilecek. Adaylrdan aranan şartlar ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Personel Alımı Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

  • 1 Ağ ve Son Kullanıcı Güvenliği Uzmanı,
  • 10 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Veri Tabanı Yönetim Uzmanı,
  • 1 DevOps Uzmanı,
  • 2 Elektronik, Haberleşme ve Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Bilişim Sistemleri Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımında adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise Mesleki nitelikler, KPSS, YDS ve diğer şartlar aranacak.

Genel Olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ayrca adaylardan en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği, elektronik haberleşme mühendisliği, bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS Detayı Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSS P3 puan türünden puan almış olmak. (2021 ve 2022 yıllarında yapılan KPSS P3 puan türünden puanı bulunmayan adayların KPSS P3 puanı 70 (yetmiş) olarak değerlendirilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular ilnın yayımlanması ile birlikte başlayacak olup en geç 15 gün içerisinde başvuruların yapılmış olması gereklidir. Buna göre başvurular sadece online yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 3 - 17 Nisan 2023

Başvuru Adresi: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne eDevlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ