İstanbul Üniversitesi Resmi Gazetede personel alımı ilanı yayımlandı. Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. 18 Nisan 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuru ile İstanbul Üniversitesi sözleşmeli bilişim personeli kapsamında 8 kişilik kadro ile alım yapılacak. KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın bilişim personeli alımı yapılacak.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

  • 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı ( .Net )

Başvuru İçin Gerekli Nitelikler Hangileridir?

İstanbul Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Ayrıca bunun dışında Üniversitelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektron൴k mühendisliğive endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, İyi derecede yazılı ve sözlü olarak İngilizce biliyor olmak, Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

KPSS ve YDS Şartı Ne Olacak?

Öncelikle belirtmek isteriz ki KPSS Puanı olmaksızın başvurularda alınacak. KPSS Puanı olmadan yapılacak başvurularda puan 70 olarak ele alınacak. YDS Puanı ise değerlendirmelerde 0 olarak görülecek.

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 pıuan almış olmak gereklidir. Değerlendirmelerde ise %70 KPSS ve %30 YDS Puanı ele alınarak yapılacak değerlendirme kullanılacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular 18/04/2022 tarihinde başlayacak ve 05/05/2022 tarihi mesai bitimine kadar https://pbys.istanbul.edu.tr/basvuru internet adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim